ФОТО-ФЛЕШМОБ КОЛЬОРОВІ ШКАРПЕТКИ

21 березня міжнародний день людей з синдромом Дауна. Ця дата вибрана не випадково, це двадцять перший день третього місяця пов’язаний з 3 копіями 21-ої хромосоми. Вперше цей День став щорічно відзначатися з 2006 року.

НМЦО м.Львова та Інформаційно-освітній волонтерський проект "СонцеЛеви" пропонує закладам освіти і всім охочим приєднатись до ініціативи - фото-флешмобу«Кольорові шкарпетки» - «Lots of socks». Зробити це з метою привернення уваги суспільства до проблем людей з синдромом Дауна, адже вони трохи відрізняються від звичайних людей в плані інтелекту і багато хто з них страждає від вроджених вад серця, але своєю добротою, щирістю і безпосередністю компенсують все те , в чому вони відрізняються від звичайних людей, а часто і перевершують їх.

Вони дуже добродушні, життєрадісні і позитивні люди, самі охоче прагнуть до спілкування. Чим більше вони спілкуються зі звичайними однолітками в дитячих садах або школах, на майданчиках і в спортивних секціях, тим менш помітним є відставання в розвитку, краще психічний і фізичний розвиток таких дітей.

Діти з синдромом Дауна обдаровані не менш, ніж звичайні діти. Багато хто має художній талант, музичні (в тому числі танцювальні та співочі) і артистичні здібності, схильні до поезії, успішні в спорті.

Отже, що потрібно зробити?

Крок 1 - В цей день (21.03.18р.) вдягнути різнокольорові шкарпетки (символ додаткової хромосоми), також можна прикріпити кольорову шкарпетку на одяг чи сумку, або якийсь аксесуар жовтого кольору і зробити фото.

Крок 2 - Викласти фото у соц..мережі fbз підписом «Сьогодні 21 березня – Всесвітній день людей з синдромом Дауна.» та обов’язково з хештегами #діти_сонця , #LOTSOFSOCKS, #WDSD2018

Крок 3 - Поширити своє посилання на подію: Фото-флешмоб "Кольорові шкарпетки" https://www.facebook.com/events/420178871765200/

Кiлькiсть переглядiв: 247