Добіг до кінця проект "Навігатор по етикетках".

Відбулися останні уроки. Маємо багато позитивних вражень від учнів, батьків, вчителів щодо проекту.

Хотілося б завершити оцінку проекту одним реченням від СЗШ №90: (Лебідь І.І. для В. Олійник) Щира подяка від учнів, вчителів та батьків!!!

Дякуємо усім, хто долучився до цих потрібних і цікавих уроків. До наступної тісної співпраці!

Методист НМЦО Валентина Олійник

/Files/images/2017-2018/bologya/n/Desktop15.jpg /Files/images/2017-2018/bologya/n/Desktop16.jpg

/Files/images/2017-2018/bologya/n/20171206_140437.jpg /Files/images/2017-2018/bologya/n/20171206_140629.jpg

/Files/images/2017-2018/bologya/n/20171207-002.jpeg /Files/images/2017-2018/bologya/n/20171207-003.jpeg


Уроки за проектом «Навігатор по етикетках» добігають завершення

Від великої кількості учнів, вчителів, батьків ми почули лише схвальні відгуки. Один з них: «Учням нашої школи №51 дуже цікаво брати участь у проекті "Навігатор по етикетках". Адже вони навчилися вибирати не тільки смачні, а й корисні продукти харчування нашого Львівського виробника. Дякуємо! З повагою, Ольга Федецька».

Дякуємо усім учасникам проекту. Сподіваємося на подальший розвиток нашої співпраці у наступному навчальному році.

Методист В. Олійник

/Files/images/2017-2018/bologya/936 (3).jpg /Files/images/2017-2018/bologya/936 (4).jpg

/Files/images/2017-2018/bologya/936 (7).jpg /Files/images/2017-2018/bologya/936 (8).jpg

/Files/images/2017-2018/bologya/936 (5).jpg

/Files/images/2017-2018/bologya/936 (1).jpg /Files/images/2017-2018/bologya/936 (2).jpg

/Files/images/2017-2018/bologya/936 (6).jpg


У навчальних закладах триває проект «Навігатор по етикетках»

Учні протягом минулих тижнів навчилися обирати здорові і якісні продукти харчування, вивчаючи етикетки на молочних виробах, соках, овочевих консервах, печиві.

В рамках розвитку проекту школи міста організовують екскурсії на виробництва. Зокрема їх радо запрошує виробник молочної продукції мережі супермаркетів «Арсен».

Слідкуйте за перебігом проекту за фотографіями.

З відгуків учнів (СЗШ №90) про проект: "Наші уроки цікаві, корисні, яскраві і головне - смачні!"

/Files/images/2017-2018/osnovi_zdorovya/10.jpg /Files/images/2017-2018/osnovi_zdorovya/2.jpg

/Files/images/2017-2018/osnovi_zdorovya/5.jpg /Files/images/2017-2018/osnovi_zdorovya/7.jpg

/Files/images/2017-2018/osnovi_zdorovya/8.jpg /Files/images/2017-2018/osnovi_zdorovya/Desktop10.jpg /Files/images/2017-2018/osnovi_zdorovya/Desktop8.jpg /Files/images/2017-2018/osnovi_zdorovya/8 (7).jpg

/Files/images/2017-2018/osnovi_zdorovya/20171108_134842.jpg /Files/images/2017-2018/osnovi_zdorovya/20171109_115822.jpg

/Files/images/2017-2018/osnovi_zdorovya/8 (1).jpeg /Files/images/2017-2018/osnovi_zdorovya/8 (1).jpg

/Files/images/2017-2018/osnovi_zdorovya/8 (2).jpeg /Files/images/2017-2018/osnovi_zdorovya/8 (2).jpg

/Files/images/2017-2018/osnovi_zdorovya/8 (3).jpg /Files/images/2017-2018/osnovi_zdorovya/8 (6).jpg

/Files/images/2017-2018/osnovi_zdorovya/8 (4).jpg /Files/images/2017-2018/osnovi_zdorovya/8 (5).jpg


14, 15, 16 листопада в рамках реалізації проекту «Навігатор по етикетках» для вчителів предмета «Основи здоров’я» було проведено квест на ринку «Шувар». Вчителі мали можливість ознайомитися у різних продуктових терміналах (м’ясному, рибному, овочевому, молочному) та у магазині здорового харчування «Дідо» з асортиментом продукції, дізнатися про особливості її отримання, зберігання, транспортування.

Велика подяка Саніній Ользі - заступнику директора зі стратегічного маркетингу ринку «Шувар» та …., які організували цікавий, корисний та потрібний супровід заходу.

Сподіваємося на розвиток і поглиблення партнерства.

Методист НМЦО Валентина Олійник

Фото_квест


З 23.10.2017 у навчальних закладах Львова розпочалися уроки предмету «Основи здоров’я» за проектом «Навігатор по етикетках».

Уроки відбуваються відповідно до змісту державної програми для 6 класу розділу «Фізична складова здоров’я» з тем, якими передбачено навчання принципів харчування, роз’ясненню особливостей харчування у підлітковому віці, харчовим звичкам, поняттям калорійності та енерговитрат, правил купівлі, обробки та зберігання харчових продуктів, першій допомозі при харчових отруєннях, аналізу маркування харчових продуктів, визначення збалансованості харчового раціону.

Розуміючи, що успішно реалізувати програму предмета можна лише на засадах активної співпраці та партнерства усіх учасників навчально-виховного процесу: учнів, педагогів, сім’ї та громади, НМЦО разом з партнерами запровадили цей проект. Проектом «Навігатор по етикетках» передбачено вивчення цих складних для шестикласників тем через використання методик групової взаємодії, багаторазового вправляння, співробітництва. Вчитель, працюючи за розробленими уроками до цього розділу, може використати сучасні педагогічні методики і технології: творчі проекти, рольові ігри, дискусії, віртуальні екскурсії, мозкові штурми тощо.

Бажаємо успішних і цікавих уроків!

Методист НМЦО В.Олійник

/Files/images/2017-2018/zdorovya/20171025_102450.jpg /Files/images/2017-2018/zdorovya/20171025_103754.jpg

/Files/images/2017-2018/zdorovya/20171026_092446(1).jpg

/Files/images/2017-2018/zdorovya/20171026_141622.jpg

/Files/images/2017-2018/zdorovya/22687524_1944247745900911_5741321007540482254_n.jpg


/Files/images/2017-2018/zdorovya/22730441_1944247952567557_9017358794798707777_n.jpg


Для учителів предмета "Основи здоров'я"

На допомогу викладання уроків за проектом "Навігатор по етикетках"


Календарно-тематичне планування з предмета "Основи здоров'я" 2017-2018 н.р.тут

Проект «Навігатор по етикетках»

/Files/images/2016-2017/навігатор.jpg У 2017/2018 н. р. в рамках предмету «Основи здоров’я» розділу «Харчування і здоров’я» для учнів 6 класів відновлюється Проект «Навігатор по етикетках». Проект буде реалізовано за спільної діяльності управління освіти, НМЦО, управління економіки Компанією «Євротек» та виробників Львівщини: Компанією «Ензим», торговими марками «Галка», «Лімо», «Ярич», «Майола», «Моршинська», концерном «Хлібпром», ТзОВ «РСП «Шувар». Це вже другий сезон Проекту, перший стартував у 2015 році. На уроках «Основ здоров’я» школярі вивчали етикетки на продуктах харчування для осмисленого вибору лише якісних продуктів. Унікальність даного Проекту у тому, що він об’єднує кілька щаблів та аудиторій, адже тут спільно працюють виробники, освітяни, представники влади та ритейл, щоб спільними зусиллями створити такий інноваційний формат навчання, який був би цікавим та практичним, давав не лише знання, але і розвивав компетентності. Це львівське ноу-хау в партнерській співпраці і в навчальному процесі.

Якщо у 2015 Проект пілотувався у 20 школах міста, то цього року він охопить усі навчальні заклади м. Львова.

18 липня 2017 року розпочалася робота із зустрічей виробників Львівщини з творчою групою педагогів, щоб підготувати оновлений посібник для учителів та робочі зошити для учнів. Члени робочої групи прагнули отримати інформацію від виробників та трансформувати її до педагогів, які надалі зуміють навчити учнів культурі споживання, відповідальному вибору продуктів через уміння читати етикетки. Навчальний посібник ґрунтується на інтерактивних методиках, авторських вправах педагогів, містить дидактичні завдання, які сприяють розвитку практичних навичок: свідомо вибирати та споживати якісний продукт, щоб бути здоровим.

Методист НМЦО Валентина Олійник


Додаток листа МОН України від 17.08.2016 р. № 1/9-437 "Основи здоров'я" тут

Програма для 5-9 класів, діючим у тій програмі є лише 5-8 клас тут

Програма 7-9 класів (діє лише для 9 класу) тут

Орієнтовне календарно-тематичні планування для 5-6 класів тут

Орієнтовне календарно-тематичне планування для 7 класу тут

Кiлькiсть переглядiв: 531